Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Αποχαιρετιστήρια Επιστολή Σχολικής Συμβούλου 6ης Εκπ/κής Περιφέρειας Π. Ε. Ιωαννίνων, κ. Ευφροσύνης Θεοδωροπούλου

Ιωάννινα 20/6/2014
Αριθ. Πρωτ.: 84



Αγαπητοί συνάδελφοι - συνεργάτες και φίλοι,


Με την αποχώρησή μου από την ενεργό υπηρεσία στην εκπαίδευση, επιθυμώ να σας απευθύνω ένα μήνυμα από καρδιάς, έτσι όπως υπαγορεύεται από τα ανάμεικτα συναισθήματα ετούτης της στιγμής.

Συμπυκνώνοντας τις εμπειρίες και τα μαθήματα μιας μακρόχρονης επαγγελματικής πορείας, σας εκφράζω τη χαρά και τις ευχαριστίες μου για τη μεστή και δημιουργική συνεργασία που είχα  μαζί σας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων μου, από όλες τις θέσεις οι οποίες μου ανατέθηκαν.

Θα σέβομαι και θα τιμώ πάντα τη σχέση αυτή που αναπτύξαμε,  ιδιαίτερα τις στιγμές κατά τις οποίες, υπερβαίνοντας αμοιβαία τους προδιαγεγραμμένους μας ρόλους, αγγίξαμε την ανάγκη μας να συνυπάρχουμε αρμονικά και ανθρώπινα, ακόμη και όταν οι συνθήκες γύρω υπαγόρευαν το αντίθετο.

Αγαπητοί συνάδελφοι, με άξονα την αγάπη μου για το παιδί καθώς και το γενικότερο ενδιαφέρον μου για τον άνθρωπο  και την ολοκληρωμένη εκδίπλωση της προσωπικότητάς του, εργάστηκα έχοντας  τη βαθιά πεποίθηση πως κάθε ανθρώπινο ον είναι μοναδικό και πολύτιμο και πως αξίζει τον κόπο να προσπαθούμε να αναδεικνύουμε αυτήν την ιδιαιτερότητα μέσα από όλες τις παιδαγωγικές και διδακτικές μας παρεμβάσεις.

 Θεωρώ απολύτως ζωτική την ανάγκη να συνεχίσουν οι εκπαιδευτικοί να «μάχονται»  για μία εκπαίδευση που θα προάγει τα υψηλά ιδεώδη της Ελευθερίας, του Δικαίου και της Αμοιβαιότητας, προκειμένου να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ατόμων ελεύθερων, ισχυρών και με ανεπτυγμένη συλλογική συνείδηση.

Είμαι βέβαιη ότι πολλές από τις ποιότητες τις οποίες επιδιώκουμε θεσμικά να διασφαλίσουμε στην εκπαίδευση, είναι δυνατόν να προκύψουν φυσικά και αβίαστα αν δείξουμε την πρέπουσα εκτίμηση και ενισχύσουμε θετικά την ευσυνειδησία, την αγάπη και τα αξιόλογα επιτεύγματα εκπαιδευτικών και μαθητών στην καθημερινή τους πράξη.

Επιπλέον, πιστεύω ότι θα πρέπει το εκπαιδευτικό μας σύστημα να σταθεί με σοβαρότητα απέναντι στο θεμελιώδες ζήτημα της αυτογνωσίας και  να αποτελέσει αυτή το επόμενο εκπαιδευτικό βήμα.  Ένας τέτοιος προσανατολισμός θα μπορούσε να οδηγήσει στην ουσιαστική επίλυση προβλημάτων που για  χρόνια μαστίζουν τα εκπαιδευτικά μας πράγματα, εξαιτίας των αποσπασματικών και αμφίβολης αποτελεσματικότητας ρυθμίσεων, με τις οποίες επιχειρείται ο ετεροκαθορισμός των ποικίλων εκπαιδευτικών λειτουργιών και αποτελεσμάτων. 

Σας βεβαιώνω ότι θα παραμείνω υπέρμαχος μιας παιδείας  που θα επιτελεί τον υψηλό παιδαγωγικό της ρόλο, τιμώντας τον άνθρωπο ατομικά και συλλογικά, στη φυσική, συναισθηματική και πνευματική του υπόσταση.

Κλείνοντας, εύχομαι σε όλες και όλους σας να πορεύεστε στην προσωπική και την επαγγελματική σας ζωή με υγεία, ηρεμία και σύμπνοια, αγωνιζόμενοι για τη διαμόρφωση ενός κόσμου όπως τον ονειρεύεστε.

Με συναδελφική εκτίμηση


Η Σχολική Σύμβουλος
6ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ιωαννίνων

Ευφροσύνη Ι. Θεοδωροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου